Begeleid werken

Een speciale vorm van individuele ondersteuning is Begeleid Werken. Het betekent dat je kan meewerken op een gewone werkpost, met begeleiding, in één of andere grote of kleine organisatie. Je kan deeltaken uitvoeren die je goed kan en graag doet en dat op vaste momenten in de week. Het werk is onbezoldigd en ontstaat meestal vanuit een interne motivatie waarbij zowel de begeleid werker als de werkpost vruchten plukt bij het geleverde werk. De jobcoach ondersteunt jou tot je de taak volledig zelfstandig kan uitvoeren. Nadien blijft hij of zij bereikbaar en volgt jou van dichtbij op.

MEERWAARDE

Hendrik is twee namiddagen in de week op onze school om nieuwe materialen in de computer te steken en in de pauze uit te lenen. Hendrik heeft autisme en vindt veel voldoening in zijn werk. Ook voor onze kinderen is het een meerwaarde: ze leren immers ongedwongen omgaan met een persoon met een beperking. Hun kijk op de wereld wordt breder.

Christa, brugfiguur en werkplaatsbegeleider

Hendrik

Interesse? Vragen?

Contacteer Katrien Beerens
mail of 09 210 01 90

Sylvia is onthaalmoeder en werkpostbegeleidster van Vanessa. Ze ervaart ‘Begeleid werken’ als een absolute meerwaarde op de werkvloer. Ze vertelt: “mijn kijk op personen met een beperking is positief geëvolueerd. Als onthaalmoeder heb ik vaak ogen te kort, mijn begeleid werker Vanessa staat me wekelijks een voormiddag bij. Ik kan op veel respect en begrip rekenen van haar.”

“Ondertussen is Vanessa hier een vaste waarde geworden voor ons allen. Ze straalt vriendschap en dankbaarheid uit voor kansen die ze krijgt. Daar krijg ik het alleen maar warm van binnenin. Door de jarenlange ervaring is Vanessa ook echt een hulp geworden en weet ze precies wat ik van haar verwacht. Ze helpt waar nodig en weet wat ze al dan niet aankan. De liefde die ze geeft aan de kleintjes krijgt ze dubbel en dik terug.”