Uniek woonproject Groot Bewijk

Iedereen heeft recht op een eigen woonplek, en dat is niet altijd evident. Groot Bewijk is een uniek project. In samenwerking met de Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek wil OC De Beweging mensen met een beperking de kans geven om zelfstandig te wonen, met nabijheid van begeleiding. En dat op wandelafstand van de levendige dorpskern Scheldewindeke.

Deze uitzonderlijke samenwerking met de Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek en het architectenbureau EVA Architecten BV is in volle ontwikkeling. De site biedt een eigen plek aan sociaal huurtarief waar je in alle vrijheid kan wonen. Wij garanderen de gevraagde zorg en ondersteuning die 24 uur op 24 uur aanwezig is.

Omdat ook het Dagcentrum van OC De Beweging aan dit project is gekoppeld, heb je mogelijkheden voor werken en dagactiviteiten en kan je anderen ontmoeten. Deze woonvorm biedt je dus heel wat keuzevrijheid over hoe je je leven wil invullen.

Interesse? Vragen?

Contacteer Dieter Waterloos – coördinator
mail of 09 210 01 90

Op minder dan 500 meter van de levendige dorpskern

Scheldewindeke biedt heel wat mogelijkheden voor maatschappelijke participatie en inclusie. Er zijn buurtwinkels en bankkantoren, een postkantoor, bibliotheek, apotheek, een marktplein met wekelijkse markt, huisartsenpraktijken. Het dorp wordt beter bereikbaar via een nieuw en veilig fietspad. Ook zijn er al heel wat inspanningen geleverd om de toegankelijkheid voor rolwagengebruikers te verhogen.

Een gemeenschappelijke ruimte

Als bewoner van een sociaal appartement kan je terecht in een gemeenschappelijke ruimte voor ontspanning of een gezellige babbel tijdens het eten.

Een bruisend dagcentrum

Het dagcentrum wordt jouw werkplek en wil ook een buurtcentrum zijn waar je anderen kan ontmoeten.

Zorg en ondersteuning

Elk appartement kan voorzien worden van een oproepsysteem. Dit biedt je de mogelijkheid om één of meerdere begeleiders te contacteren die 24 uur op 24 uur aanwezig zijn voor gespecialiseerde en kwaliteitsvolle ondersteuning.

Heb je interesse in een aangepast en betaalbaar appartement?

Dan kan je je inschrijven voor een sociaal aangepast appartement bij SHM Denderstreek.
De 46 appartementen zijn rolwagentoegankelijk en hebben een eigen woonkamer, keuken, terras, 1 à 2 slaapkamers en een badkamer. De appartementen worden verhuurd onder het sociaal huurstelsel.

Voor meer info over de inschrijving en huurprijs kan je terecht bij de sociale dienst van SHM Denderstreek.

Vier aangepaste appartementen (continu verblijf) verhuurd door OC De Beweging.